КАЧЕСТВО

Кафето е втората най-търгувана стока в световен мащаб. Но малко известен факт е, че зърното на кафето е семето на яркочервен плод. Ако семената му не бяха толкова ценни, то магазините със сигурност щяха да бъдат отрупани с кафените плодове. Често вкусът на плодовете е описван като меден и сладък.

ОТ САМОТО НАЧАЛО

В дългата история на кафето също е обърнато внимание на факта, че първоначало то е използвано като храна от африканските племена.

Растението Кафе принадлежи към рода “Coffea”. Зърната му покълват за 6 до 8 седмици. След изминаване на една календарна година зеления разсад за кафе се засажда в плантация. След няколко години (3г.-5г.) започва да цъфти и дава плод. След цъфтежа, който трае средно около 8-9 месеца се появяват и плодовете, които имат 2 семена или цели зърна кафе.
Съществуват редица различни методи за събиране на плодовете. Плодовете в едно кафено дърво узряват по различно време. Един клон има както зрели, така и незрели плодове. За да не спада качеството на кафето е хубаво да бъдат отделени узрелите от неузрелите плодове.

ДО ДНЕШНИ ДНИ

Към днешна дата в света са познати близо 60 вида кафе. Арабиката и робустата са единствените видове, които имат съществено значение за търговията на кафето, като представляват над 99% от световното производство – арабиката 60% и съответно робустата 39%. Останалият 1 % е за всякакви други видове.

КОФЕИНЪТ В КАФЕТО

Съдържанието на кофеин в кафето и влиянието му върху нашия организъм е важна тема, на която трябва да се обърне сериозно внимание. Има изключително много изследвания и твърдения за предимствата и недостатъците на кафето, но конкретен отговор дали вреди или не, все още няма. Доказано е, че светло изпеченото кафе е с по-голямо съдържание на кофеин, отколкото тъмно изпеченото. Причината е, че колко по-дълъг е процеса на печене, то толкова повече кофеин се изпарява.

И въпреки всичко кафето остава верен спътник на милиони хора по света. Сутрешното кафе им помага да се събудят по-лесно, да се мобилизират и да са по-позитивно настроени. Ефективността му е повече от успешна и със сигурност незаменима. Ароматната топла напитка е до теб през целия динамичен и напрегнат работен ден, за да те държи свеж и концентриран.

indian sexvideo