Блог

Световен ден на кафето – 1 октомври
За много от нас денят започва с чаша ароматно кафе. Някои предпочитат да го сварят по своя собствена рецепта, други предпочитат кафе на капсули, други кафе от кафеварка, а някои – нес. Някои пият кафето с мляко, със сметана, без захар или с канела… колкото хора толкова предпочитани варианти.

За кафето може да се говори много, особено за чашата кафе. Като погледнем назад в историята то присъства от много векове. Чаша силно еспресо или нежно лате е задължителен елемент при разговор, романтична среща, при делови срещи или творчески дискусии. За кафето не може да се каже всичко, невъзможно e.

История на кафето
Родина на кафето е Етиопия – в див вид кафето расте само там. Според легендата, която може и да не се различава от действителността ободряващото действие на кафето е открито от … овцете. Пастирите са забелязали, че когато ядат от червените зурна изморените овце стават бодри.
Културата на кафето се заражда в Етиопия където са дъвчели. Културата на кафето се разпостранява сред арабите и турците.
Столетия по-късно случайно откриват, че изпечените зърна кафе му придават неповторим и по-плътен вкус.
Разпространението на кафето в света се дължи и на бразилските плантатори. В Бразилия кафе започва да се отглежда през 17 век. Колкото по-популярно ставало като напитка кафето толкова по-голяма роля играело за икономиката на Бразилия.
Кафето не е само удоволствие от чаша ароматно питие, лекарство, това е свят от навици и начин на живот. През 18 век кафенета стават най-модните места в Европа.
През 1903 г. немецът Людвиг Роземус открива, че от кафето може да се извлича кофеина. Роземус предлага кафе без кофеин, което намира своята аудитория.
На 1 април 1938 г., разтворимото кафе, наречено NESCAFÉ, е представено в Швейцария. Д-р Моргенталер стигнал до заключението, че тайната за запазване на аромата на кафето се крие в създаването на разтворимо кафе с достатъчно въглехидрати.

indian sexvideo