Блог

Топ 5 в света

Голяма част от любителите на кафето пият една и съща марка през целия си живот. Шварц, еспресо, арабика, робуста или мокачино. За тях няма значение. Но има и хора, които държат изключително много на ароматната черна напитка и са истински ценители. Хора, които са готови дори да платят значителна сума за една чаша кафе. Чаша кафе, която е от онези сортове, които се произвеждат в оскъдни количества, в малки ферми по света. Специално за всички, които са склонни да платят повече от обикновеното, събрахме петте най-скъпи марки в световен мащаб. Не е необходимо да ви припомняме, че ако закупите такова кафе е изключено да слагате захар, мляко или други подсладители. Насладете се на самия аромат на топлата напитка.

 1. Kopi Luwak
  На първо място е Kopi Luwak – най-скъпото кафе в света. Цената му е 160 долара/паунд за 0.45 кг. Произвежда се в Индонезия, като годишно се събират не повече от няколко тона кафе. Кафето се преработва през храносмилателния тракт на цибетката – малък бозайник, който яде кафените черешки. Ензимите на бозайника придавт специфичния горчив вкус на напитката.
 2. Hacienda La Esmeralda
  Кафето е считано за най-доброто в Панама с множество награди през изминалите години. Отглежда се в Geisha. Официалната цена на кафето е 104 долара/паунд за (0.45 кг.). И въпреки това напитката достига до 350 долара за паунд на последния търг.
 3. Island of St. Helena Coffee Company
  Популярността на кафето е благодарение на Наполеон Бонапарт. По време на изгнанието си той засажда сорта кафе на остров Света Елена, който се намира на 2800 км от брега на Ангола. Цената на кафето е 79 долара/паунд pound (0.45 кг)
 4. El Injerto
  El Injerto се произвежда в една от най-известните ферми за кафе в света – Хуехуетенанго (Гватемала). Тя отглежда арабика от бърбън и пакамара. Цената за 0.45 кг. е 50 долара.
 5. Frazenda Santa Ines
  В Минас Жерайс (Бразилия) се произвежда Frazenda Santa Ines. Това е една от малкото марки кафе, които се произвеждат по стара традиция. По този начин се намаляват пораженията върху реколтата. Ароматът на кафето е на шоколад, карамел и плодове. Цената е 50 долара/паунд (0.45кг.).

indian sexvideo